Otvoritev INFO TOČKE na Onkološkem inštitutu Ljubljana

S septembrom je na Onkološkem inštitutu Ljubljana začela delovati INFO TOČKA, v kater bo več društev in združenj onkoloških bolnikov imelo prostor za svoje dejavnosti. Prostor je zraven bifeja v pritličju. EuropaColon Slovenija ima svoj termin ob ponedeljkih od 9:00 do 16:00 ure, dobrodošli pa so vsi bolniki z rakom in jihovi svojci. Na vprašanja bomo odgovarjali člani Združenja, ki smo sami preživeli raka. V naslednjih mesecih bomo bolnikom in svojcem omogočili tudi posvet s psihologinjo. Veseli bomo vašega obiska!

Članstvo

Članstvo v združenju je prostovoljno. Združenje ima redne in častne člane. Redni član združenja lahko postane vsak polnoletni občan, bolnica ali bolnik z rakom debelega črevesa in danke ali pa zdrav človek, ki ga to področje zanima in bi rad sodeloval in pomagal. Članstvo v združenju začne veljati po podpisu pristopne izjave, s katero se podpisnik zaveže, da bo deloval v skladu s statutom društva, in ki jo pošlje na naslov društva. Pod enakimi pogoji se lahko včlanijo tudi tujci. Člani prejmejo člansko izkaznico in plačujejo članarino.

Naziv častni član lahko pridobi fizična oseba, ki je s svojim delom pomembno pripomogla k učinkovitejšem delovanju, h krepitvi in k ugledu združenja. Naziv častnega člana podeli skupščina na podlagi pisne obrazložitve upravnega odbora. Častnega člana predlagajo redni člani združenja.

Članarina

Upravni odbor je na ustanovni skupščini sklenil, da letna članarina v združenju Europacolon Slovenija znaša 10 €. Članarino vsak član poravna enkrat letno preko položnice, ki jo prejme na dom. Na položnici znesek ni natisnjen, saj lahko posameznik, če tako želi, nakaže združenju tudi prostovoljni prispevek.

Za prijavnico kliknite tukaj PDF