Otvoritev INFO TOČKE na Onkološkem inštitutu Ljubljana

S septembrom je na Onkološkem inštitutu Ljubljana začela delovati INFO TOČKA, v kater bo več društev in združenj onkoloških bolnikov imelo prostor za svoje dejavnosti. Prostor je zraven bifeja v pritličju. EuropaColon Slovenija ima svoj termin ob ponedeljkih od 9:00 do 16:00 ure, dobrodošli pa so vsi bolniki z rakom in jihovi svojci. Na vprašanja bomo odgovarjali člani Združenja, ki smo sami preživeli raka. V naslednjih mesecih bomo bolnikom in svojcem omogočili tudi posvet s psihologinjo. Veseli bomo vašega obiska!

O društvu

Predstavitev

Predsednica združenja, ga. Ivka Glas

Europacolon Slovenija – Združenje za boj proti raku debelega črevesa in danke

Spoštovana obiskovalka/obiskovalec,

Prijazno pozdravljeni na straneh Europacolon Slovenija,  združenja za boj proti raku debelega črevesa in danke.

Združenje deluje kot neprofitna in neodvisna organizacija civilne družbe, namenjena predvsem pomoči bolnicam in bolnikom z rakom debelega črevesa in danke. Želimo združiti in povezati bolnice in bolnike, ki se ali s to boleznijo šele srečujejo ali pa so že uspešno zaključili zdravljenje, njihove svojce, zdravnike, politike in medije, skratka vse, ki se želijo vključiti v humanitarno organizacijo in se boriti proti bolezni, ki v postaja vse širši družbeni problem v evropskem in tudi slovenskem prostoru.


Pri svojem delu sledimo smernicam Europacolon, prvega vseevropskega društva, ki ga je leta 2004 v Veliki Britaniji ustanovila zdravnica Jola Gore Booth za pomoč obolelim za rakom debelega črevesa in danke.

V Sloveniji za rakom debelega črevesa in danke vsako leto zboli več kot 1400 Slovenk in Slovencev. Zavedamo se, da so le organizirani bolniki lahko deležni boljše poučenosti in informiranosti o sami bolezni ter pravočasno seznanjeni o pomenu preventive pri zgodnjem odkrivanju bolezni. V združenju se bomo zato zavzemali, da bi bili vsi bolniki deležni pravočasne, hitre in učinkovite diagnostike ter najsodobnejšega zdravljenja.

Naše osnovno vodilo je preprečevati umiranje zaradi raka debelega črevesa in danke, izboljševati kakovost življenja bolnikov ter nuditi podporo vsem, ki jih ta bolezen kakor koli prizadeva.

Drage obiskovalke/ci, če se vam bo med brskanjem po naših spletnih straneh porodila kakšna dobra ideja, morda predlog ali nasvet, kako uspeti v boju s to težko boleznijo, ali pa bi nam želeli posredovati svojo dragoceno izkušnjo, vam bomo z veseljem prisluhnili.

V združenju se zavedamo, koliko lahko z združenimi močmi dosežejo bolniki, njihovi svojci in zdravstveno osebje, zato verjamemo, da se razmere na področju obravnave bolezni, ki je med najbolj razširjenimi raki v Sloveniji, Evropi in svetu, lahko izboljšajo le z združevanjem podobno mislečih posameznikov in predvsem organizacij.

Zato vas vabim, da se nam pridružite!

Ivka Glas, univ. dipl. ekon.
predsednica

 

Združenje za boj proti raku debelega črevesa in danke
Europacolon Slovenija