Otvoritev INFO TOČKE na Onkološkem inštitutu Ljubljana

S septembrom je na Onkološkem inštitutu Ljubljana začela delovati INFO TOČKA, v kater bo več društev in združenj onkoloških bolnikov imelo prostor za svoje dejavnosti. Prostor je zraven bifeja v pritličju. EuropaColon Slovenija ima svoj termin ob ponedeljkih od 9:00 do 16:00 ure, dobrodošli pa so vsi bolniki z rakom in jihovi svojci. Na vprašanja bomo odgovarjali člani Združenja, ki smo sami preživeli raka. V naslednjih mesecih bomo bolnikom in svojcem omogočili tudi posvet s psihologinjo. Veseli bomo vašega obiska!

O društvu

Zgodovina

Po vzoru združenja Europa Donna, evropske neprofitne nevladne organizacije, ki si prizadeva za izboljšanje informiranosti o raku dojk in dostopnosti do zdravljenja za vse ženske, se je v Evropi, natančeje v Veliki Britaniji, oblikovala podobna organizacija – Europacolon, prvo vseevropsko društvo, ki deluje za bolnike z rakom debelega črevesa in danke, ki skuša združiti bolnike, njihove svojce, zdravnike, politike, medije in zainteresirano javnost v boju proti tej bolezni.

V zadnjih dveh letih so večino svoje energije usmerili v ustanovitev kar največ podružnic po vsej Evropi. Odziv je bil izjemen: nacionalne Europecolon že delujejo v Španiji, v Belgiji, v Hrvaški ter na Portugalskem, na Madžarskem, na Poljski, na Slovaški in od konca lanskega leta tudi v Sloveniji! Tik pred ustanovitvijo so še Italija, Francija in Srbija. Finska ni pridružena članica, a podpira ideje Europacolon. Med pomembnejšimi projekti je tudi lobiranje v evropskem parlamentu ter organizacija vseevropskih programov ozaveščanja. Tudi programi presejanja so visoko na njihovi lestvici prioritet.