"Sami lahko naredimo tako malo, skupaj lahko naredimo tako veliko. "
-Helen Keller
Člani članomČlani SOUSTVARJAMO
Potopis: ZELENORTSKI OTOKI


Otoki so čarobno lepi. Turkizna barva Atlantika te osupne. Neskončne bele plaže ti ukradejo srce. Pa vendar, ni vsepovsod tako lepo. So predeli, kjer živijo ljudje v izjemni revščini.

Preberite več
Člani SE PREDSTAVIMO:
ALENKA REBERNIK


Mineva pet let, odkar so Alenki Rebernik, pri le 42-ih letih, postavili diagnozo rak debelega črevesa in danke. V četrtem stadiju, razširjen na bezgavke, jetra in vranico. Mamico takrat 2,5-letne deklice je novica o raku doletela povsem nepripravljeno.

"Zelo sem vesela, da je bolezen pod nadzorom. Na Onkološki inštitut hodim na tri tedne na odmerek kemoterapije, na tri mesece opravim kontrolni CT. Priznam, da je po vsakem odmerku kratek čas težko, a po drugi strani se dobro zavedam, da me to ohranja živo, in to je vse, kar šteje!"

Rak je spremenil prioritete.

"Bolje izkoristim čas s svojimi najdražjimi in prav vsak trenutek mi je dragocen. Ta bolezen ti ogromno vzame, a zdaj vem, da ti po drugi strani tudi veliko da!"Na Onkološkem inštitutu smo pripravili njeno slikarsko razstavo Reportažo o razstavi si lahko pogledatenji TUKAJ.
Člani PRIPOROČAMO
KNJIGA & VIDEO: ČAROBNO ČREVESJE


Ste kdaj pomislili na to, da je črevesje lahko tudi zelo očarljivo?
Za Giulio Enders zagotovo je. Že kot najstnica se je zaljubila v ta organ, v času študija medicine, pa je napisala o tem knjižno uspešnico.

Preberite več

© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio