"Sami lahko naredimo tako malo, skupaj lahko naredimo tako veliko. "
-Helen Keller
Člani članomČlani SOUSTVARJAMO
Potopis: ZELENORTSKI OTOKI


Otoki so čarobno lepi. Turkizna barva Atlantika te osupne. Neskončne bele plaže ti ukradejo srce. Pa vendar, ni vsepovsod tako lepo. So predeli, kjer živijo ljudje v izjemni revščini.

Preberite večČlani SOUSTVARJAMO
Potopis: MAJORKA (špansko Mallorca)


Največji Balearski otok, znan po čudoviti obali in zalivih, apnenčastih gorah, španski arhitekturi, vinskih kleteh in kmetijah (fincah) s svežimi pridelki ter osupljivimi plažami. Tudi rojstni kraj enega največjih teniških igralcev vseh časov Rafaela Nadala.

Preberite več


Člani SOUSTVARJAMO
Potopis: ANDALUZIJA


Kar se zdi danes tako zelo špansko, ima v bistvu korenine v Andaluziji: flamenko, bikoborbe in mavrski arhitekturni stil. Malaga, Granada, Cordoba, Pueblos blancos (bele vasice), Jerez de la Frontiera, Ronda, Sevilla, Gibraltar v osmih dneh.

Preberite več

Člani SE PREDSTAVIMO:
ALENKA REBERNIK


Mineva pet let, odkar so Alenki Rebernik, pri le 42-ih letih, postavili diagnozo rak debelega črevesa in danke. V četrtem stadiju, razširjen na bezgavke, jetra in vranico. Mamico takrat 2,5-letne deklice je novica o raku doletela povsem nepripravljeno.

"Zelo sem vesela, da je bolezen pod nadzorom. Na Onkološki inštitut hodim na tri tedne na odmerek kemoterapije, na tri mesece opravim kontrolni CT. Priznam, da je po vsakem odmerku kratek čas težko, a po drugi strani se dobro zavedam, da me to ohranja živo, in to je vse, kar šteje!"

Rak je spremenil prioritete.

"Bolje izkoristim čas s svojimi najdražjimi in prav vsak trenutek mi je dragocen. Ta bolezen ti ogromno vzame, a zdaj vem, da ti po drugi strani tudi veliko da!"Na Onkološkem inštitutu smo pripravili njeno slikarsko razstavo Reportažo o razstavi si lahko pogledatenji TUKAJ.
Člani PRIPOROČAMO
KNJIGA & VIDEO: ČAROBNO ČREVESJE


Ste kdaj pomislili na to, da je črevesje lahko tudi zelo očarljivo?
Za Giulio Enders zagotovo je. Že kot najstnica se je zaljubila v ta organ, v času študija medicine, pa je napisala o tem knjižno uspešnico.

Preberite več
Člani PRIPOROČAMO
KNJIGA : SMEŠNO, MA NON TROPPO


Knjiga je zmes vpogleda v vsakodnevno življenje zdravnika na infekcijski kliniki ter obenem tudi kritično in pronicljivo opazovanje različnih vidikov življenja.

Preberite več


Člani PRIPOROČAMO
KNJIGA & PESEM: Pesniška zbirka Trilogija & Sonce


"Življenje ima pravi smisel le takrat, ko ga lahko zares živimo," pravi Boštjan Dermol, pevec in avtor pesniške zbirke Trilogija. Pred kratkim je izdal tudi pesem Sonce, ki jo je posvetil ženi, ki je pri komaj 33 letih izgubila bitko z rakom.

Preberite več


© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio