"Ne moremo vedno izbrati glasbe, ki nam jo predvaja življenje, lahko pa izberemo, kako bomo nanjo plesali. "
-Neznan avtor
Zgodovina

Po vzoru združenja Europa Donna, evropske neprofitne nevladne organizacije, ki si prizadeva za izboljšanje informiranosti o raku dojk in dostopnosti do zdravljenja za vse ženske, se je v Evropi, natančneje v Veliki Britaniji, oblikovala podobna organizacija – EuropaColon, prvo vseevropsko društvo, ki je sprva delovalo le za bolnike z rakom debelega črevesa in danke, od 2017 pa zastopa bolnike z vsemi raki prebavil, njihove svojce, zdravnike, politike, medije in zainteresirano javnost v boju proti tem boleznim.

Vse od ustanovitve naprej EuropaColon večino svoje energije usmerja v ustanovitev  podružnic po vsej Evropi. Odziv je bil izjemen in zdaj je pod okriljem EuropaColon že več kot 40 podružnic, kjer delujemo od leta 2007! Med pomembnejšimi projekti je tudi lobiranje v evropskem parlamentu ter organizacija vseevropskih programov ozaveščanja. Tudi programi presejanja so visoko na njihovi lestvici prioritet.

Od oktobra 2018 se je EuropaColon razširila v organizacijo, ki se imenuje Digestive Cancers Europe, ki zastopa bolnike z vsemi raki prebavil.
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio