"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

HoloSurge projekt & Vključevanje holografske tehnologije v kirurške delovne postopke

Z veseljem sporočamo, da je DiCE (Digestive Cancers Europe), katere član je tudi združenje EuropaColon Slovenija, eden od 14 partnerjev v projektu HoloSurge, ki je pred kratkim prejel eno največjih nepovratnih sredstev programa Horizon Europe.

Cilj tega sodelovanja je vključiti napredno hologramsko tehnologijo v kirurško načrtovanje, da bi izboljšali natančnost in varnost jetrnih operacij.

Ta tehnologija ne omogoča le natančnejših operacij, temveč tudi posvetovanja na daljavo z zunanjimi strokovnjaki, kar obeta izboljšanje splošnih kirurških rezultatov.


Holografska tehnologija, ki jo je razvilo podjetje HoloCare, naj bi bistveno izboljšala kirurški postopek in sprejemanje odločitev pred operacijo, kar bi lahko zmanjšalo število zapletov. To vključuje težave, kot so okužbe, krvavitve, poškodbe organov in smrt, ki trenutno prizadenejo do 48 % operacij jeter in 60 % operacij trebušne slinavke.

Zaradi dvodimenzionalne narave tradicionalnih slikovnih metod, kot so ultrazvok, magnetna resonanca in računalniška tomografija, lahko kirurgi spregledajo tudi kritične podrobnosti. Približno 40 % vseh lezij v repu trebušne slinavke je trenutno neopaženih z uporabo ultrazvočne tehnologije.

14 partnerjev projekta HoloSurge bo v obdobju štirih let podpiralo vključevanje najsodobnejše holografske tehnologije v obstoječe kirurške delovne postopke. Ekipa bo zagotovila skladnost z zakonodajo, klinično validacijo in tehnično optimizacijo za široko uporabo pri operacijah raka na jetrih in trebušni slinavki.

Vir: DiCE
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio