Člani PRIPOROČAMO – KNJIGA:
SMEŠNO, MA NON TROPPO
Avtor Marko Pokorn


Vpogled v svet zdravništva in medicine je vselej buril domišljijo.

O tem nenazadnje pričajo zelo številne serije, ki jih neutrudno kujejo tuji scenaristi in ki so si skozi leta ustvarile številne zveste in navdušene oboževalce. Z eno od tovrstnih nadaljevank pa se lahko pohvalimo tudi Slovenci.

Naša mala klinika je pred skoraj 20 leti pred male ekrane vsak teden znova dolgo privabljala mlado in staro. Duhovita, marsikdaj pretirana, a narejena tako, da še danes nasmeji gledalca. Scenarij za to, zdaj že lahko rečemo kultno nadaljevanko, je napisal Marko Pokorn, zdravnik, ki ga je prav sodelovanje pri Naši mali kliniki izstrelilo med zvezde.

Pediater infektolog s scenarijem ni zaključil svojega pisateljevanja, nasprotno. Pred dvema letoma je izdal knjigo kolumen, ki jih je objavljal v časniku Delo in knjigo poimenoval Smešno, ma non troppo.Knjiga je zmes vpogleda v vsakodnevno življenje zdravnika na infekcijski kliniki ter obenem tudi kritično in pronicljivo opazovanje različnih vidikov življenja. Ti vidiki pa ne vključujejo le zdravja ali bolezni, temveč nam ponujajo vpogled v notranji svet pronicljivega, inteligentnega in duhovitega opazovalca in zapisovalca časa, v katerem živimo, in vsakodnevnih družbenih pojavov, ki jih soustvarjamo tudi mi, bralci.

»Pisanja kolumn sem se lotil zelo osebno. Zato sem v njih najbrž o sebi zapisal več, kot bi si želel.«  - Marko Pokorn

Koliko to drži, ve avtor, mi pa vsekakor vemo, da je knjiga več kot vredna branja in jo močno priporočamo v prihajajočih dneh in tednih.


Priporoča v branje Maja Južnič SotlarKatero knjigo pa bi priporočili vi?

Pošljite nam kratek opis na zdruzenje@europacolon.si in z veseljem ga bomo objavili na spletnih straneh združenja.


© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio