Člani SE PREDSTAVIMO

Brazde življenja - slikarska razstava avtorice Alenke Rebernik

Razstava je bila na ogled od 12. – 28. marca 2024 v avli stavbe D na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, v mesecu ozaveščanja o rakih prebavil s poudarkom na raku debelega črevesa in danke.


Razstava Brazde življenja govori o raziskovanju  življenja. Kako te prekine iz tvoje cone udobja in ugodnosti. 

Te strese. Te zbudi. Te zgrabi za vrat. Na tebi je, da se odzoveš. A te vedno spominja, da je bil tisti moment v tvojem življenju tam.

Ostane brazgotina. Ostane tvoja brazda. Odzovimo se! Bodimo to, kar smo! Izkusimo življenje!

ŽIVIMO GA!
Alenka Rebernik ni le umetnica, oblikovalka, je tudi mama, partnerka, ženska in onkološka bolnica, ki pa ji bolezen ni vzela volje do življenja. 
 
Skozi serijo slik je preko platna spregovorila o svojem življenju, o vseh vzponih in veselju na eni strani ter padcih in bolečini na drugi. 

Alenkina želja je, da na takšen način deli svojo zgodbo s svetom, z gledalcem, vesoljem in je vesela, da je to naredila. Kot pravi, se počuti sicer dosti bolj razgaljeno, a vsekakor tudi bolj svobodno.

Avtorica je takole opisala svojo razstavo: "Življenje – tako lepo a tako polno ovir in raznih preprek. Linije in brazde, ki se nam porajajo v življenju so neka prelomnica oziroma odraz novega stanja, ki se nam poraja. Lahko so lepe, a večinoma so brazde izvora nekaj slabega in temačnega. Nekaj te zareže v življenju in ti prekine tvojo življenjsko pot, ki je zastavljena zelo logično in površinsko. Brazde so kot rane, ki se nato spremenijo v brazgotine. Opomnik na nekaj, kar te je zarezalo, ti vzelo nekaj, a te na koncu tudi rešilo. Brazde so lahko rane časa ali rane tvojega življenja. Ostanejo in ti dajo vedeti, da si še tu. Da živiš!

Razstavo so omogočili EuropaColon Slovenija, Onkološki inštitut Ljubljana in podjetje Vitapur.

© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio