Korak za korakom - Z brezplačno aplikacijo Step App® do 10 milijon korakov v Sloveniji

Z redno telesno dejavnostjo pomagamo zmanjšati tveganje za nastanek raka prebavil, hkrati pa poskrbimo za naše duševno in telesno zdravje. Študije potrjujejo, da že 30-minutna hoja z zmernim tempom lahko zmanjša tveganje za nastanek raka debelega črevesa in danke ter pomaga tudi bolnikom z napredovalim rakom prebavil, da se bolje spopadejo s stranskimi učinki sistemskega zdravljenja.  

Zakaj hoja? Hoja je varna, enostavna, brezplačna in jo lahko izvajate kjer koli in praktično v vsakem vremenu. Dobra je za um in telo ter prispeva k boljšemu okrevanju. Gibanje pozitivno vpliva na mišice (izboljša se mišična masa), na funkcionalne lastnosti kot so ravnotežje, hitrost hoje in moč nog ter sindrom utrujenosti, povezan s tumorjem. Bolniki terapije bolje prenašajo, prihaja pa tudi do manj ponovitev bolezni.

Kako začeti? Začnete počasi s 30-minutno hojo tri dni na teden. Lahko kombinirate tudi več kratkih obdobij vadbe (tri krat 10 minut) čez dan.

StepApp® je brezplačna aplikacija za štetje korakov, ki vam omogoča, da ostanete motivirani in aktivni, hkrati pa pomagate ozaveščati o rakih prebavil ter pozitivno vplivati na družbo. Z aplikacijo StepApp in kampanjo KORAK ZA KORAKOM organizacija Digestive Cancers Europe (DiCE), katere član je tudi združenje EuropaColon Slovenija, skupaj ozaveščamo o raku prebavil ter pomenu preprečevanja, presejanja in zgodnjega diagnosticiranja.

Tukaj je 5 razlogov, da se sprehodimo in smo telesno dejavni:

  1. Hoja je zabavna! Vsakodnevna hoja pomaga zmanjšati stres in obvladovati tesnobo, izboljša vaše splošno počutje in vam omogoči, da uživate v naravi sami ali s svojimi bližnjimi.

  2. Počutili se boste močnejše in ohranjali zdravo telesno težo! Hoja ugodno prispeva k preprečevanju debelosti, ki je eden od dejavnikov tveganja za številne vrste raka.

  3. Hoja zmanjšuje možnost nastanka kroničnega vnetja, ki lahko poškoduje vaše zdrave celice in vodi do bolezni, kot je rak prebavil.

  4. Hoja izboljšuje splošno delovanje vašega imunskega sistema, zaradi česar je vaše telo bolje pripravljeno na boj proti boleznim in okužbam.

  5. Hoja lahko v kombinaciji z zdravim življenjskim slogom lahko prepreči visoke ravni inzulina v krvi, kar zmanjša tveganje za razvoj kroničnih bolezni, kot je rak. 

Nam lahko skupaj uspe preseči mejnik 10 milijonov korakov?

Do sedaj smo v Sloveniji naredili že več kot 8 milijonov korakov. Verjamemo, da lahko skupaj zmoremo še več. Koraki vsakega izmed nas se beležijo in stanje lahko spremljate TUKAJ.Naj tudi vaši koraki štejejo!Korak 1:

Prenesite brezplačno aplikacijoDiCE-StepApp®

Aplikacija bo beležila vaše korake in vas ozaveščala o raku debelega črevesa in danke.

Android

AppleKorak 2:

Odpravite se na sprehod

Večkrat na teden - če je možno vsak dan - se odpravite na krajši ali daljši sprehod sami, z družino, prijatelji, znanci ali sodelavci.


Korak 3:

Pošljite nam fotografijo s svojega sprehoda!

Na sprehodu naredite fotografijo ter jo s kratkim sporočilom objavite na vašem Facebooku, Instagramu #korakzakorakom

Fotografijo delite tudi na posebni spletni strani do katere lahko dostopate tudi prek aplikacije.

Svetu želimo pokazati številne obraze boja proti raku debelega črevesa in danke. Vaša fotografija je lahko čustvena, slikovita, zabavna ... ali vse troje! Samo poskrbite, da odseva vas!Storite nekaj zase, za svoje zdravje in dobro počutje! Podprite vaše najdražje, ter se pridružite kampanji KORAK ZA KORAKOM.  Če ste bolnik ali svojec bolnika z rakom prebavil, smo pripravili članek s koristnimi informacijami in povezavami - 9 korakov za boljše spopadanje z rakom.


SKUPAJ SMO V TEM!
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio