"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

Nagrajenci akcije Moj zdravnik 2024

Včeraj smo imeli čast razkriti že 28. generacijo najboljših zdravnic in zdravnikov, srčnih in iskrenih strokovnjakov, ki svoj poklic dojemajo kot poslanstvo. Ki jim denar ni glavno vodilo, ampak jih vodi skrb za dobrobit človeka, pacienta. Ki dokazujejo, da je v našem sistemu veliko neverjetnih posameznikov, zaradi katerih lahko verjamemo njegovo lepšo prihodnost.

V teh letih, odkar teče akcija Moj zdravnik, smo takšnih ljudi z vašo pomočjo našli ogromno. Ko smo stopili z njimi v stik, nam je bilo zelo hitro jasno, zakaj so ljudje določeno osebo prepoznali kot odlično in glasovali zanjo. In kar je še bolj pohvalno, v tem času so tako rekoč vsi upravičili zaupanje pacientov in, tudi zaradi priznanja, ki so ga dobili iz njihovih rok, delali še bolj zavzeto ter s še večjim posluhom za bolnika.


Nagrajeni zdravniki akcije Moj zdravnik 2024 z ministrico za zdravje Republike Slovenije dr. Valentino Prevolnik Rupel: (z leve) moj družinski zdravnik Sašo Duh, moja revmatologinja Metka Koren Krajnc, moja zobozdravnica Janja Rebernik Oštir, moja oftalmologinja Angela Thaler, moja onkologinja doc. dr. Cvetka Grašič Kuhar, moj specialist Mario Bjelčević, moja pediatrinja Simona Lesnjak Dermol, moj nevrolog prof. dr. Miro Denišlič, moja ginekologinja Veronika Testen, moj nefrolog Silvan Saksida, moja diabetologinja dr. Karin Kanc Hanžel.

Pred kratkim je kot nedeljska gostja na Valu 202 gostovala Saša Šega Jazbec, lanska moja nevrologinja in nekdanja vodja Centra za multiplo sklerozo na Nevrološki kliniki v Ljubljani (več o njej preberite v članku Ta nagrada je nagrada za moje življenjsko delo). Pred petimi leti je postala onkološka bolnica, kar jo je, pravi, spremenilo na bolje, predvsem pa je zaradi svoje bolezni bolje razumela paciente. Prepričana je, da so ji ti nagrado podelili ravno zato, ker je postala boljši človek in s tem tudi boljša zdravnica. Intervju lahko poslušate TUKAJ.

Takih posameznikov, kot je Saša Šega Jazbec, je med našimi nagrajenci še ogromno (vse najdete na spletni strani www.viva.si v rubriki Moj zdravnik).

Tokrat pa vam prinašamo čisto sveža imena in vas vabimo, da se potopite v branje njihovih zgodb. Prepričani smo, da vas bodo, tako kot nas, iskreno navdušile!

Več o nagrajencih si lahko preberete TUKAJ.

Uredništvo revije Viva
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio