"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

Obisk regionalnega direktorja Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) za Evropo


Spoštovani,

 

danes, 31. maja 2023, je Onkološki inštitut Ljubljana (OI) obiskal regionalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) za Evropo dr. Hans Kluge. Obisku se je pridružila tudi dr. Aiga Rurane, predstavnica in vodja pisarne SZO v Sloveniji, Uldis Mitenbergs, vodja skupine za podporo državam, in državna sekretarka z Ministrstva za zdravje Azra Herceg.

Ob obisku je dr. Kluge izrazil iskreno spoštovanje in občudovanje dela OI ter naznanil širitev sodelovanja Slovenije s SZO. OI je predstavnike SZO med drugim seznanil z izzivi na področju obvladovanja bremena raka v Sloveniji med pandemijo covid-19 in po njej ter z delovanjem Oddelka akutne paliativne oskrbe OI, ki je edini mednarodno akreditirani center za paliativno oskrbo v Sloveniji. Osebno izkušnjo soočanja z rakom in obravnavo na inštitutu je predstavila bolnica Klara Čampa.

 

 

Celotno sporočilo za javnost, fotografije in video izjavo dr. Klugeja objavljamo na tej povezavi:


https://www.onko-i.si/onkoloski-institut/medijsko-sredisce/novice/novica/onkoloski-institut-ljubljana-obiskal-regionalni-direktor-svetovne-zdravstvene-organizacije-za-evropo-dr-hans-kluge
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio