Ste mladi, a morda gre za raka - 16 zgodb o pogumu in odpornosti

V knjigi You’re Young, But It Might Be Cancer (DiCE) je zbranih 16 iskrenih zgodb mladih, ki so zboleli za rakom debelega črevesa in danke.

Za mnoge od njih je bila diagnoza šok, saj zaradi svoje mladosti še nikoli niso slišali za tega raka.
Prišla je v življenjskem v obdobju, ki običajno velja za najbolj aktivno in dinamično obdobje življenja - ustvarjanje družine, vzgoja otrok in uresničevanje sanj.

Knjiga osvetljuje zaskrbljujoče širjenje zgodnjega raka debelega črevesa in danke med osebami, mlajšimi od 50 let.
Zgodbe se odvijajo v šestih poglavjih, ki odražajo različne dele bolnikove poti. Začenši z nepričakovano diagnozo in njenim globokim vplivom na življenje mladega posameznika, knjiga raziskuje telesne in duševne posledice zdravljenja ter njegov vpliv na vsakdanje življenje.


  • Pot do diagnoze raka običajno ni enostavna.

  • Ni pravega ali napačnega načina, kako se počutiti ali odzvati, ko relativno zgodaj v življenju prejmemo novico o diagnozi raka.

  • Zdravljenje je lahko dolga pot, polna vzponov in padcev, številnih obiskov, testov, različnih zdravnikov in medicinskih sester, načinov zdravljenja in veliko čakanja.

  • Rak popolnoma obrne življenje na glavo. Vse, kar je bilo še včeraj normalno, vse stvari, ki se nam zdijo samoumevne, se lahko v trenutku spremenijo.

Spreminjamo pogovor o mladih odraslih z rakom debelega črevesa in danke. Ena zgodba naenkrat.Zbirka zgodb v tej knjigi je nastala na pobudo organizacije Digestive Cancers Europe (DiCE) , evropske krovne organizacije, katere član je tudi združenje EuropaColon Slovenija, ki zastopa bolnike z rakom prebavil.

Naše skupno poslanstvo je prispevati k zgodnjemu odkrivanju in zmanjševanju umrljivosti zaradi raka prebavil ter k povečanju splošnega preživetja in kakovosti življenja.


Spoznajte zgodbe mladih, ki so preživeli raka!

KATTEL MAGUET, Nizozemska

Poleg vsega zdravljenja sem se morala spopasti še s posledicami menopavze, ki jo je povzročila radioterapija. Od želje po otroku do menopavze je bilo zelo zahtevno. Morala sva žalovati za najino družino, kot sva si jo predstavljala. Pri žalovanju mi je pomagalo svetovanje.


Preberite celotno zgodbo
JAVI GARCIA CORTES, Španija

Dva dni do obiska pri onkologu nisem spal. Ure, v katerih mi je v glavi rojilo na tisoče misli, prežetih z jezo, sovraštvom, obžalovanjem, vedno s pretečo smrtjo. Misli so se le kopičile. Toliko imam še za postoriti.


Preberite celotno zgodbo

© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio