"Sprejmite, kar je, opustite, kar je bilo, in verjemite v to, kar bo."
- Sonia Ricotti

26. marec 2019 - Simpozij za strokovno javnost SODOBNA OBRAVNAVA RAKOV PREBAVIL

Tudi letos smo v mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku debelega črevesa in danke organizirali simpozij za strokovno javnost na temo sodobne obravnave rakov prebavil. Simpozij je bil v Topolšici, organizirali smo ga skupaj s SB Slovenj Gradec.Cilj simpozija je bil prikaz čim bolj učinkovite celostne obravnave bolnikov z raki prebavil. Na simpoziju so onkologi in ostali strokovnjaki predstavili celosten pogled na sodobno obravnavo rakov prebavil.

Spregovorili so o pomenu zgodnjega odkrivanja rakov prebavil; vlogi družinskega zdravnika pri obravnavi rakov prebavil, naredili pregled sodobnega zdravljenja rakov prebavil  s posebnim poudarkom na raku trebušne slinavke, ki je pravi strokovni izziv 21. stoletja. Spregovorili smo tudi o potrebah metastatskega bolnika in o komunikacijskem trikotniku bolnik- svojec in zdravstveni delavci.

S tem smo dosegli, da so se s posameznimi raki prebavil  seznanili tudi tisti zdravstveni delavci, ki onkoloških bolnikov ne zdravijo, a z njimi kljub temu prihajajo v stik oziroma prihajajo v stik z zdravimi, ki imajo lahko simptome bolezni in morajo vedeti, kako ustrezno ukrepati.
© 2018 Europacolon | Vse pravice pridržane | Izdelava: MMstudio